close
България

Клубът по спортна акробатика „Стефан Данчев“ вече си има талисман

2 (1)

Клубът по спортна акробатика „Стефан Данчев“ в Сливен вече си има талисман, съобщи треньорката Виолета Бинева.  Лъвът, царят на гората, ще символизира силата, устрема и спортното майсторство на талантливите деца в сливенската акробатика.

С дизайнерска поръчка клубът е осигурил специалния костюм на талисмана. Той е приятелски усмихнат и носи тениска с логото на международния турнир по акробатика, чието първо издание се състоя през миналото лято при домакинството на клуба и с подкрепата на Общината. Следващият турнир на името на Стефка Спасова – първата световна шампионка в акробатиката за жени заедно с Калинка Лечева, е планиран за края на юни тази година. Младият лъв ще посреща участниците и ще създава настроение сред публика и гости.

Дизайнът, изработката и аксесоарите на костюма са осигурени с част от постъпленията от благотворителния спектакъл през декември, посветен на 65-ия рожден ден на СКА „Стефан Данчев“. Блестящият празник премина под надслов „Сътворението“ и бе организиран от клуба отново със съдействието на Общината. Спектакълът бе своеобразна приказка за развитието и израстването на всички спортисти, преминали през сливенската акробатическа школа. Те идват малки, неопитни лъвчета, но се превръщат в лидери на национални и международни форуми, по думите на треньорките Виолета Бинева и Елеонора Петрова. За годишнината клубът получи почетен плакет от Българската федерация по спортна акробатика,  поздравления от Калинка Лечева, заслужили треньори, от клубовете в страната.

В КСА „Стефан Данчев“ към момента тренират 110 деца. В навечерието на новата година треньорите отличиха десетте състезатели с най-добри постижения през 2023 г. и поощриха най-новите попълнения в спорта.