close
България

Кметът Димитър Николов коментира с бургаски ученици бъдещето на града

4

Ученици от Клуб „Млад журналист“ на СУ „Христо Ботев“ – кв. „Черно море“ и възпитаници на ОУ „Братя Миладинови“ се срещнаха с кмета Димитър Николов.

Децата се запознаха с работата на общинската администрация и задаваха въпроси по различни теми, свързани с развитието на Бургас.

Кметът Николов отговори на въпросите на своите гости и подчерта, че Община Бургас работи в няколко направления по отношение на децата и младите хора.

Едно от тях е продължаването на програмата за обновяване на образователната база и създаването на още по-добри условия в училищата и детските градини.

Предвижда се още изграждането на нови детски и спортни площадки, както и облагородяването на много градски пространства, допълни Николов.

В ролята на кмет за един ден влезе 8-годишният Апостол Фотев от ОУ „Братя Миладинови“, който отправи никулденско приветствие към всички свои съграждани.

Учениците подариха на Димитър Николов изработени от тях 3D картини на морска тематика и отправиха пожелание свети Николай да даде здраве и благополучие на всички жители на морския град.