close
България

Кметът Димитър Николов откри учебната година в училище „Христо Ботев“ в кв. „Долно Езерово“

4

Кметът на Бургас Димитър Николов и заместник-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева откриха днес новата учебна година в Основно училище „Христо Ботев“, квартал „Долно Езерово“. 220 деца учат в школото, а 25 от тях прекрачиха за пръв път днес училищния праг.

„Благодаря на родителите, че ни се довериха и избраха местното училище за обучение на децата си. Благодаря и на директора Женя Железова, и на учителите, че успяват да създадат такава среда, която да привлича децата. Каквото зависи от нас – ще го направим, от вас се иска да учите и да се развивате. Ще благоустроим детската площадка и спортното игрище, а догодина ще ремонтираме изцяло столоват“, каза Димитър Николов. „Гордея се с вашите успехи. С радост наблюдавам първите места, които завоювахте през годината с фолклорните си групи и клуб „Млад огнеборец“. Въпреки силната конкуренция в големия град, вие успявате да покажете устойчиви резултати. Пожелавам ви с радост да усвоявате знанието“, каза още кметът на Бургас.

Учебната година беше открита с богата програма, в която участваха деца от всички класове на училището, както и първокласниците.

Директорът на школото Женя Железова поздрави учителите, родителите и учениците и им пожела здраве и успех. „Нека този ден остане най- вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието“, допълни тя.

Кметът на Бургас присъства и на първия урок на първокласниците заедно с техните родители и преподаватели. Гост на откриването беше и Магдалена Манолова – териториален директор на ТД „Възраждане“.

Представители на Община Бургас присъстваха на тържествата по повод първия учебен ден и в други бургаски училища. Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска беше гост на откриването на учебната година в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, се включи в тържеството на СУ „Иван Вазов“, където за първи път се разкриват нови паралелки с медицинска насоченост. Зам.-кметът Красимир Стойчев уважи с присъствието си откриването на новата учебна година в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, а зам.-кметът Руска Бояджиева посети Морското училище.