close
България

Кметът Стефан Радев награди сливенски ученици за проявен граждански дълг

DSC_7288

Кметът Стефан Радев днес се срещна с учениците, с чиято намеса бе предотвратена кражба в Сливен. През месец януари тази година петимата младежи се натъкват на ограбена жена в безпомощно състояние. Без колебание те тръгват след извършителя на грабежа, успяват да помогнат на 68-годишната жена, като съдействат на органите на реда. За проявените граждански дълг и доблест, днес те бяха поощрени от сливенския градоначалник със значка на Община Сливен и парична премия.

„Поздравления! На вашата възраст вече имате изявена гражданска позиция да защитавате хората и правилата, които с личен принос всички ние трябва да спазваме и защитаваме, за да са ефективни“, заяви по време на срещата кметът Стефан Радев. Андрей Андреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков са възпитаници на ППМГ „Добри Чинтулов“ и се обучават в профили „Математически“ и „Софтуерни и хардуерни науки“. Те благодариха за оказаната им чест и изразиха радост, че са успели да помогнат на свой съгражданин и за предотвратяване на кражбата.

„Във време, в което хората са все по-отчуждени, вашата постъпка е пример за съпричастност, за това, че не трябва да сме безразлични, а да си помагаме взаимно“, бе категоричен кметът Радев.