close
България

Когалим и Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

1

Кметовете на Когалим и Бургас – Николай Палчиков и Димитър Николов, подписаха меморандум за сътрудничество на церемония в руския град. Споразумението цели развитие на двустранните отношения, културен обмен, насърчаване на спорта и реализация на туристическия потенциал на двата града. Ще бъде създадена и съвместна работна група, която да координира бъдещия обмен по темите от меморандума.

Според Николов, споразумението за приятелство с Когалим е възможност за увеличаване броя на руските туристи в Бургас и региона. От българското министерство на туризма вече алармираха за намаления брой на предварителни записвания за 2019 г. на туристи от Русия.

„Считам, че чрез подобни споразумения между градовете, ние, кметовете, можем да спомогнем за намаляването на тази обезпокоителна тенденция, като популяризираме възможностите на регионите си за отдих, култура, спорт и забележителности“, допълни още кметът на Бургас.

Той присъства на официалното откриване на филиала на Малъй театър в Когалим и отправи покана за представянето на руската култура и бит още тази година в морския град.