close
България

Кожно-венерическия център в Сливен ще работи поне още месец?

kojen-centyr

До края на деня ще стане ясно дали Кожно-венерическия център в Сливен ще продължи да работи. Очаква се кметът Стефан Радев да изпрати писмо до управителя на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров, с което ще може да се подпише анекс към договора с дата 31.10.2017 година, поясни председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

След преговори с принципала на лечебното заведение – Общинския съвет, кмета на общината и изпълнителния директор на областната болница се е стигнало до споразумение Община Сливен като собственик да поеме ангажимент да разплати задълженията на диспансера към болница „Д-р Иван Селимински“.

Управителят на общинското лечебно заведение д-р Мая Миланова заяви, че от началото на месеца центърът няма договор за лекарства и медицински дейности с областната болница заради натрупани задължения от над 35 хил. лв. Лекарите са били принудени да върнат лекарствата на болничната аптека и да прекратят приема на пациенти, каза още д-р Миланова.

„Очаква се и предложение от общинска администрация за бъдещето на Кожно-венерическия Център в Сливен, което да бъде разгледано на заседание на Общинския съвет“, уточни Димитър Митев. /dariknews.bg