close
LifeStyle

Кои са най-обичаните зимни аромати и вкусове

koledna-napitka

Зимата настъпи и това е времето на студа и ниските температури, което е най-добрият период за приготвяне на вкусни ароматни ястия.

Всички сме чували „Мирише ми на Коледа“. Има множество вкусове и аромати, които асоциираме с празници, домашен уют, зимна приказка. Студеният въздух циркулира по-бавно от топлия въздух, а обонянието ни не е толкова остро, колкото в топлите сезони като лятото и късната пролет. Това обяснява защо през зимата използваме повече подправки, пише БГНЕС.

Горещ шоколад

Няма нищо по-хубаво от сладкия, успокояващ аромат на горещ шоколад, който да затопли тялото ни в студен ден. Вкусно шоколадовият мирис е като плътно одеяло за сетивата ви.

Джинджифил

Този свеж аромат на джинджифил – сладък, маслен, пикантен, пикантен – е просто неустоим и винаги привлича тълпа.

Печени кестени

Нито един коледен базар не е завършен без аромат на печени кестени, които се носят във въздуха. Сладки и орехови с този безпогрешен аромат на горещ въглен, тези задушаващи изкушения, миришат на хубава Коледа.

Печено месо

Вкусно, топло, ароматно, печеното месо е един символите на снежните месеци, особено поднесено в класическия си вариант, с пивко червено вино.

Канела

Сладката, люта пикантност на канелата е празнична съставка на всички неща по Коледа. Независимо дали е в греяно вино или бисквитки нейният топъл, приканващ аромат прави всичко да изглежда по-уютно и весело – идеално за тези студени зимни нощи.

Мандарини и карамфил

Тази плодова, пикантна, празнична комбинация от аромати е толкова традиционна, колкото и елхата. Озаряват тези дълги зимни нощи и правят чудеса за освежаване на студено пространство.