close
България

Кой е най-добрият бийтбоксър на Балканите ще стане ясно този петък в Бургас

2

В петък, 31 август, Бургас ще стане арена на епична вокална битка за избора на най-добрия бийтбоксър на Балканите. Точно в 18:30 часа на открита сцена на балюстрадата до КЦ „Морско казино“ 16 бързоусти бийтбокс артисти ще се впуснат в директни битки за първата по рода си титла, която ще осигурява квота за Световното бийтбокс първенство. Избраните претенденти са от Румъния, Сърбия, Албания, Гърция, Турция и България. Трима от тези състезатели получиха специална покана, а именно COSMIN от Румъния, МАХО от България и S-DOPE от Гърция.

В журито на Балканското първенство ще са световната бийтбокс звезда Julien Cllwrt от Франция, известен още като COLAPS, шампион на La Cup Beatbox Champion 2018 и GBB 7 to Smoke Champion 2018. Компания ще му прави Kenny Urban от САЩ – шампион в Grand Beatbox Battle Champion. Директно от Гърция идва El Pap Chico – основател, автор и създател на „Beatbox Greece“. Българските представители сред съдиите са световната шампионка по бийтбокс при жените (от Берлин 2012 г.) Адриана Николова – Печенката, и двукратният шампион на България – Killa Bee, както е артистичният псевдоним на добричлията Галин Ненов.

Преди състезанието всеки желаещ може да научи основните стъпки в бийтбокс изкуството. Световният шампион SkilleR или Александър Деянов от България и двукратният шампион на България Killa Bee ще направят безплатен workshop, който ще бъде подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. SkilleR ще направи и специално шоу за всички присъстващи.

В програмата ще се включат специално „The Next Crew“, които са състезателна формация по брейк – 4 пъти балкански шампиони на Battle of the year Balkans в Гърция, с ръководител Христо Андонов, а.к.а. Ицо Черния.

Събитието се организира от Българска бийтбокс асоциация, Община Бургас и Младежки културен център, с подкрепата на Световната бийтбокс федерация – Beatbox Battle, инициативата „Бургас харесва младите“, музикална къща „Фактор“, Beatbox Battle TV, Beatbox Greece, Red Bull България и радио „Power FM“.