close
Свят

Кола се вряза в пешеходци в Мелбърн

1

Лек автомобил се вряза в пешеходци в австралийския град Мелбърн, съобщиха световните агенции, позовавайки се на местните сили за сигурност. Най-малко 19 души са пострадали. Полицията арестува шофьора. Колата се е блъсна в тълпа пешеходци близо до железопътната гара „Флиндърс стрийт“ в час пик. Центърът на втория по големина австралийски град беше блокиран от полицията.

Някои от пострадалите са в тежко състояние. Сред тях е и дете, което има травми по главата. То е настанено в болница, посочи „Скай нюз Австралия“. Свидетели разкриха, че много хора са започнали да бягат и да крещят панически.

Австралийските медии, позовавайки се на свидетели, посочват, че автомобилът се е движел с „висока скорост“ и е „удрял пешеходци“ малко след 16:30 часа местно време.

„Никога не съм виждал нещо подобно, в шок съм“, разказа свидетел на случилото се. Силите на реда обявиха, че е извършен и втори арест. Шофьорът на колата и друг човек са отведени в полицейското управление. Все още няма яснота дали става въпрос за терористично нападение.

 

Снимка: БТА