close
LifeStyle

Коледа е! Честито Рождество Христово!

koleda

Християнският свят отбелязва един от най-светлите църковни празници – Рождество Христово, на който се чества рождението на Божия син Исус Христос.

Според Евангелието това се случило преди повече от 2000 години в град Витлеем, провинция Юдея. В мига на рождеството в небето пламнала чудна светлина, явил се ангел, който съобщил на намиращите се наблизо пастири, че на света е дошъл Спасителят.

Всяка година чудото на Рождество Христово влиза в нашите домове. Нека мислено да следваме светлината на изгряващата чудна звезда и извървяваме пътя до Витлеемската пещера, за да зърнем Божия Син и Му принесем скъпи дарове-смирение, преклонение и обич. Идването на Христос на земята е велико събитие. То се повтаря за всички вярващи вече две хилядолетия, за да стопли и просветли душите ни, за да ни прероди и доближи до Бога.

Счита се, че след полунощ на Бъдни вечер започват така наречените погански дни, защото от 25-и декември до 6-и януари границата между небето и земята изчезва. Разделението между двата свята временно се заличава. Нека си пожелаем да се заличи и между хората. Нека приемем смирено радостта на светлия празник и празнуваме не плътски, а божествено, не мирски, а духовно.

Кибик.БГ честити имения ден на всички, които носят името Емил, Ицо, Ичо, Младен, Радомир, Радомира, Радослав, Радослава, Радостин, Радостина, Радост, Радка, Христалина, Христо, Христи, Христин, Христина, Христофор, Кристин, Кристина, Кристиян, Кристияна.

Весела Коледа!