close
България

Коледната елха в Нова Загора грейна

1

Веселият звън на камбанките на приказно украсеното коледно дърво на централния градски площад в нашия град, събра палавниците от детските градини на 1 декември от 17.00ч., за да ги направи за поредна година част от коледната магия, с организираното от Община Нова Загора празнично тържество. Усмихнатите деца се тълпяха около специално създадения за тях кът,  носещ атмосферата на магичност и вълшебство. Сияещата елха, обагрена в червени и златни декорации, с леко полюшващи се клончета, предизвика тяхното възхищение, като им напомни, че зеленият й цвят – изобразява вечната надежда на човечеството, а острият и връх, насочен към небето, символизира посоката на човешката мисъл – нагоре.

Погледът на малчуганите грабнаха и сияйните еленчета, впрегнати в шейната на добрия старец. Атмосферата, наситена с вълшебство накара децата да затаят дъх в очакване на чудото. Първи пристигнаха предвестниците на Дядо Коледа, помощниците му – джуджетата Алабастър Снежната топка и Буши Вечнозеления. Те разказаха на децата интересни истории за традицията да се украсява коледното дръвче и за дълбоката символика, която носи този най-хубав празник, а именно, че истинската коледна магия е да бъдеш добър, да усмихнеш някой, да споделиш и зарадваш, да внесеш щастие и топлина, защото  Коледа не е просто времето, когато отваряме подаръците си, а времето когато отваряме сърцата си.

Не закъсня и любимият на всички Дядо Коледа, придружен от красивата си внучка Снежанка – той пристигна запъхтян от дългия път, но доволен да бъде сред нетърпеливите палавници, с грейнали от щастие очи. Те приветстваха дългоочаквания гост с песнички, като отправиха своите пожелания за следващата година – да бъде мирна и благодатна. Своят поздрав към палавите малчугани отправи и кметът Николай Грозев. Той им пожела да бъдат здрави и щастливи, обичани, весели и игриви. Всички заедно отброиха последните секунди преди коледното дръвче да засияе с цялата си красота и величие. Блестящите съзвездия на пъстроцветната заря накараха всички да занемеят пред вълшебството на мига и да си пожелаят Светлината и Магията на Рождество Христово да се възродят във всеки един от нас.

Снимки: Община Нова Загора