close
България

Комисар Димитър Величков: През януари в област Сливен са се увеличили опитите за телефонни измами

dimityr-velichkov-odmvr

През януари в област Сливен са се увеличили опитите за телефонни измами. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен директорът на ОД на МВР-Сливен комисар Димитър Величков.

В областната полиция на ден са постъпвали до шест-седем сигнала от граждани. В началото на януари са задържани двама за съпричастност към телефонна измама в Котел, като парите и ценностите са иззети и върнати на собствениците. Комисар Величков посочи, че е въведена практика полицаи да посещават хората, за да правят разяснителни беседи. Предупредени са били служителите на банки в областта веднага да уведомяват органите на реда при съмнителни ситуации, в които евентуалните жертви на измама теглят пари.

Директорът на ОДМВР-Сливен обобщи, че новата година започва в условията на спокойна оперативна обстановка. За януари и четирите районни управления отчитат намаляване на регистрираните престъпления спрямо същия период за миналата година.

Преобладават престъпленията срещу собствеността, като в Сливен са регистрирани и три грабежа. Извършителите са били задържани, като сред тях са и двама непълнолетни.

Няма спад единствено при произшествията, свързани с пожари и аварийни ситуации. Повечето от пожарите са причинени от горене на сухи треви и стърнища. При пожар е загинал един човек.