close
България

Коне на паша на кръстовище в Сливен блокираха движението

kone

Двойка коне се появиха на кръговото движение в самия център на Сливен, до кооперативния пазар. Животните бяха забелязани около обяд на 6 ноември, в деня на изборите. Те смениха няколко градинки за паша.

Започнаха да се разхождат по улиците към кръстовището и блокираха движението. Смаяха и пътуващите в автомобилите, и пешеходците.  Мнозина граждани побързаха да се обадят в полицията. Сред неволните свидетели на шокиращата гледка бе и инспектор от МВР. Той също подаде сигнал до колегите си. Патрулна кола се отзова веднага.

В този момент конете бяха тръгнали по тротоара към спешното отделение на близката частна болница. С „Пежо”-комби пристигнаха отнякъде и трима роми. Заплашиха полицейският инспектор, че щял да има неприятности. След това дежурните от патрулката извикаха собственика на животните, за да му съставят акт.  Той се опита да се оправдае, че бил ги изтървал през нощта. Не стана ясно откъде.

Съставеният му акт е по Общинската наредба за опазване на обществения ред за това, че е допуснал без надзор домашните животни на територията на града. Минималната глоба, която се предвижда за първо нарушение, е 50 лева.  Вероятно ще бъде наложена още една глоба заради замърсяванията, които оставиха кончетата по асфалта. Собственикът бе задължен да прибере конете в обора им.  Като по чудо, случаят с конския гастрол насред едно от най-натоварените кръстовища се размина без сериозни последици – хора не пострадаха, двете животни – също. /trud.bg