close
Спорт

Контузия спря Тихомир Иванов на финала в Лондон

tihomir-ivanov

 

Контузия в лявото бедро попречи на Тихомир Иванов да вземе пълноценно участие на финалите на световното първенство в Лондон.

Още при пробните опити на стадиона за решителното състезание българският състезател в скока на височина изпита болка в бедрото. Въпреки опитите на треньора му Георги Гетов и Симоне Колио да го възстановят, Иванов не успя да продължи, съобщава bTV.

Лекоатлетът все пак стисна зъби и направи опит на първата височина – 2,20 м. Той обаче беше неуспешен, а по лицето на плевенчанина се изписа силна болка. „Съжалявам!“ – беше единственото, което Тихомир каза пред камерите.

Официалното потвърждение за отказването му дойде минути след това. В крайното класиране българинът остана 11-и, тъй като китаецът Ю Ван дори не стартира.

Победител във високия скок стана представителя на Катар и водач в световната ранглистата в дисциплината в момента Мутаз Еса Баршим (2,35 м). Втори се нареди руснакът, състезаващ се под неутрален флаг – Данил Лисенко (2,32 м). Бронзът отиде при представителят на Сирия – Мадж Един Газал (2,29 м).

За Иванов участието в Лондон бе дебют на световни първенства. Той се класира за финал, след като постигна нов личен резултат в квалификациите – 2,31 м.

Тихомир беше и последният представител на българската делегация, който взе участие на шампионата на планетата. Най-предно класиране от родните лекоатлети постигна Мирела Демирева в скока на височина. Тя се нареди 7-а. Ивет Лалова пък зае 9-а позиция в бягането на 200 м – само на 11 стотни от финала.