close
България

Кражби в Сливен и Нова Загора

policiq

Криминалисти от участък „Кв. Шести“ към РУ-Нова Загора са задържали извършител на кражба веднага след получаване на сигнала. На 15 февруари 73-годишен мъж е подал заявление, че от имота му е открадната хидрофорна помпа марка „Тоом“, негова собственост. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е на 28 години, криминално проявен, от град Нова Загора. Задържана е за 24 часа. Предал е доброволно откраднатата вещ.  По случая е образувано бързо производство.

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали 17-годишно момче в момент на кражба на кабели от лек автомобил. На 15 февруари задържаният е проникнал в двора на обект, намиращ се в индустриалната зона на град Сливен, и е отрязал кабели от ел. инсталацията на лек автомобил, оставен на съхранение в обекта. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано бързо производство.

Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по две кражби, заявени на 15 февруари. За времето от 12 до 13 февруари неизвестен извършител е откраднал мобилен телефон марка „Xiaomi“, след като е проникнал през незаключена врата в дома на заявителя. Нанесената щета е на стойност 500 лева.

За времето от 13,00 часа на 9 до 15,00 часа на 10 февруари е извършена кражба на акумулатор и пожарогасител от товарен автомобил, паркиран на улица в кв. „Комлука“ в град Сливен. Нанесената щета е на стойност около 510 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства.