close
България

Криминално проявен стреля по автобус с работници в Бургас

policiq

На 13.09.т.г. около 08.20 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент, при който спрямо автобус «Бова Бова», с бургаска регистрация, превозващ работници към базата на частна фирма, разположена в Южната промишлена зона, е произведен изстрел вероятно с въздушен пистолет.

При извършения оглед е констатирано, че вследствие на изстрела е напукан задния прозорец на автобуса.

По думите на водача му – 67-годишен мъж, около 07.40 ч. непосредствено след пътен възел «Юг» в посока к-с «Меден Рудник», е застигнат от лек автомобил «Фолксваген Голф 3», с пазарджишка регистрация, чийто водач му казал неприличен жест и произвел изстрел с пистолет към задната част на автобуса.

В резултат на незабавните полицейски действия е установен и задържан водача на лекия автомобил «Фолксваген» – това е криминално проявения А.Ж., 30-годишен от Бургас, който направил пълни самопризнания и заявил, че произвел изстрела с въздушен пистолет, след като е засечен от водача на автобуса.

При извършеното претърсване е намерен и иззет въздушния пистолет, както и множество метални сачми. А.Ж. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.