close
LifeStyle

Кристиан Костов се класира за големия финал на Евровизия 2017

kristian-kostov

 

Кристиан Костов се класира за Големия финал на Евровизия 2017. Той представи България снощи със своята песен „Beautiful Mess“. Големият финал на 62-то издание на Евровизия е в събота, 13-ти май.

Десетте страни, които ще се състезават на финала на 13 май са: България, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия. Голямата петорка и страната домакин също ще се борят за голямата награда на песенния конкурс Евровизия 2017.

Крис е фен на конкурса Евровизия и следи отблизо участията в него. Песента, с която представи страната ни, беше реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс.

Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на „Symphonics“, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Композицията на „Beautiful Mess“ е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват. /БНТ