close
България

Къща горя в село Крушаре, има пострадали

pojarna

На 31 декември, в 19,23 часа е получен сигнал за пожар в къща на ул.“Христо Ботев“ в сливенското село Крушаре. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали са две деца на 15 и 8 години. Те са транспортирани до МБАЛ-Сливен с изгаряния, но в стабилно състояние. При опит да загасят пожара по-леко са пострадали трима възрастни. Унищожени са 30 кв.м. покривна конструкция, домашно имущество и ел.уреди. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред, печка на твърдо гориво тип „Чудо“. Спасена е една сграда.

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия в дните от 1 до 4 януари.
Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в комини на сгради в Твърдица и Сливен. Няма пострадали, не са причинени преки материални щети.
Гасени са 3 пожара, без да причинят преки материални щети- трафопост село Чинтулово, ел.табло и отпадъци в град Нова Загора.

Оказана е техническа помощ при две пътни произшествия в товарни автомобили без пострадали на автомагистрала „Тракия“ и пътя от с. Новоселец-с.Радецки. Инцидентите са станали 3 януари.

На 1 януари е оказано съдействие на екип на ЦСМП-Сливен при пренасяне на болен 58-годешн мъж от жилището му в град Сливен до спешния център.

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ при сигнал за заклещено куче между два гаража на ул.“Текстилец“ в град Сливен. Сигналът е получен на 1 януари в 03,23 часа. Дежурният екип с помощта на хидравлични инструменти е извадил кучето невредимо.

Строителна неизправност е причината за запалване на дървена града в стена на къща в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Сигналът е получен в 23,22 часа на 2 януари. Пострадали няма. Причинени са материални щети- опушени стени 50 кв.м. и унищожена дограма. Спасени са две сгради.