close
България

Къщи горяха в селата Градец и Злати войвода

pojar

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 29 сигнала за произшествия в дните от 28 до 31 октомври. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци –2 в Котел, 13 в Нова Загора, 3 в Твърдица и 5 в Сливен. Оказана е техническа помощ при 4 от сигналите.

На 30 октомври, в 19,36 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в село Злати войвода. Имотът е необитаем, в него се е самонастанил 58-годишен мъж със семейството си. Пожарът е причинен от строителна неизправност в коминното тяло. Унищожени са 50 кв.м. Покривна конструкция, мебели и 100 кв.м. Опушени стени. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен.

На 29 октомври, в 00,33 часа, в РС ПБЗН – Котел, е получен сигнал за пожар в къща, в село Градец. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пострадали няма. 23-годишният собственик е намерен в нетрезво състояние от съседи и е изнесен от сградата. Прегледан е от екип на ЦСМП и освободен без увреждания от пожара. Унищожени са черна и бяла техника, домашно имущество и хранителни продукти. Причината за пожара е в процес на установяване.