close
LifeStyle

„Ледена епоха“ завладява Бургас

ledena-epoha

Мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други са част от „Ледена епоха“ – една вълнуваща и образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията гостува за първи път в България и ще бъде ситуирана в Морската градина в Бургас на 16 август.

Изложбата се реализира от „Коко Ейджънси“ със съдействието на Община Бургас.

Това е втората макетна експозиция, която организаторите реализират в България. Първата е „Живите динозаври“, която се радва на огромен интерес от страна на гостите на Варна.

В „Ледена епоха“ посетителите ще имат възможност да разгледат 18 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Всяко животно, част от експозицията, се движи и издава звуци.

Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.

Освен представители от „Ледена епоха“, посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери.

Тази изложба предлага уникална и вълнуваща разходка през ледниковата епоха за семейства и посетители от всички възрасти.

Изложбата е гостувала в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други. Над 5 млн. души са видели на живо макетите от Ледена епоха.

Експозицията ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10.00 до 22.00 часа и ще бъде разположена в парк „Езеро“, в близост до Конна база – Бургас и пясъчните фигури.

Билетите ще са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и ще могат да бъдат закупени на място.