close
България

Лек автомобил изгоря на АМ „Тракия“

pojar-kola2

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 23 сигнала за произшествия в дните от 24 до 26 юли.

На 26 юли, около 13,40 часа, на автомагистрала „Тракия“ – 258 км. в посока гр. София, е възникнал пожар в лек автомобил „Ауди А4“ без пострадали. Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 13,42 часа. Произшествието е ликвидиран в 14,20 часа от 1 екип. Пострадали няма. Унищожен е лекият автомобил. Причината за възникване на пожара е късо съединение в електрическата инсталация на автомобила.
Движението на екипите на пожарна и полиция е било възпрепятствани от автомобили, навлезли в аварийната лента. На водачите ще бъдат връчени актове за административно нарушение.

На 26 юли, около 12,30 часа, в землището на кв.Козарево, общ. Твърдица, е възникнал пожар в самопреса, собственност 46-годишен мъж. Пострадали няма. Сигнала получен в 12,35 часа. Унищожени са самопреса и 8 бали сено. Спасени са 30 бр. бали сено и 60 декара посев. Причината за пожара е техническа неизправност на самопресата. Пожарът е ликвидиран в 17,45 часа от 3 екипа на РСПБЗН –Твърдица.

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, оказана е техническа помощ при пътни произшествия, без пострадали лица.