close
България

Лиляна Павлова: Нормално е при толкова сняг и ниски температури асфалтът да цъфне

magistrala-dupka

Стотици са дупките по пътищата у нас. За проблема призна пред NOVA регионалният министър в оставка Лиляна Павлова. Според нея повечето дупки са се образували на стари участъци от пътищата. Запълването им вече е започнало.

„Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това – асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси“, заяви Павлова.

„Там където ремонтирахме – 100 километра на „Тракия“, участъкът от Видин през Димово, няма проблем“, обясни още министър Павлова.

Най-големият проблем бил по стари и неремонтирани по 30-40 години участъци.

„Там, където не сме правили цели ремонти, резултатът е това. Кръпки между кръпки и става това“, каза тя. „Едно е да правим пълна рехабилитация, там няма проблеми. Там, където сме правили само изкърпване – това е резултатът“, заяви Павлова.

Тя обясни, че в момента пътищата се кърпят със студена асфалтова смес. Тя е временна и трябва да издържи до пролетта, когато ще се направят по сериозни ремонти.