close
Спорт

„Лудогорец“ победи „Судова“ с 2:0

ludogorec

„Лудогорец“ направи сериозна крачка към класиране за груповата фаза на турнира Лига Европа, побеждавайки с 2:0 литовския „Судува“ на стадион „Лудогорец Арена“ в първия мач от плейофите.

Моци откри резултата в 61-ата минута, а Мисиджан удвои в 76-ата.

През първата част играта на „орлите“ не спореше, а центрираните топки в наказателното поле на „Судува“ бяха добре овладявани от бранителите на гостите. Литовците играеха с десет човека в отбрана, а това затрудняваше атаките на „Лудогорец“.

През втората част домакините от Разград заиграха доста по-добре спрямо първите 45 минути и опасностите пред Кардум не липсваха. В 61-ата минута Моци откри резултата, след като с глава засече отлично подаване.

В 76-ата минута при опасна атака към вратата на Судува се стигна до разбъркване, а от него се възползва Мисиджан, който с далечен удар препарира Кардум, който правеше чудеса от храброст на вратата на „Судува“.

Двубоят бе дебют за Димитър Димитров-Херо като наставник на разградския тим. Преди началото на срещата пък бе официално открит новия сектор В на стадион „Лудогорец Арена“.