close
България

Маестро Валентин Пейчинов провежда международен майсторски клас в Бургас

maestro-veselin-peichinov

Днес в Бургас в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско Казино“ от 19:30 часа ще се проведе концерт на учениците от международния майсторски клас под вещото ръководство на маестро Валентин Пейчинов. Четвърто поредно лято той се провежда в България.

Жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да се насладят на вокалните умения на курсистите, които ще зарадват българската публика с оперно, джаз и поп пеене, както и с изпълнения на български фолклор и на творби по народни мотиви.

В тазгодишния майсторски клас и последвалите ги концерти участие ще вземат изпълнители от Австрия, Америка, България, Франция, Перу и Полша. Те ще представят арии от популярни опери и класически произведения, поп и джаз евъргрийни, както и обичани песни от националния ни фолклор.

Маестро Пейчинов пристига в България след проведени майсторски класове в Залцбург, Австрия. Следващият такъв ще бъде в Хонг Конг, Китай.

„Завръщането в България кара душата ми да пее“ – споделя маестрото. „Щастлив съм, че мога да покажа на курсистите не само техники в пеенето, но и страната, в която съм роден, прекрасните места по Черноморието и невероятна публика, която винаги ги очаква с голямо нетърпение.“.

Над 30 години световноизвестният бас живее и твори в Ню Йорк. През 2000 г. става солист на Метрополитън опера, а от 2013-та всяко лято се връща в родината си, за да обучава певци и актьори на вокална техника и интерпретации във всички жанрове – от класическо пеене, поп и джаз, до Бродуей, госпъл и говор, както и на специфичната дикция за изпълнителите на различни певчески езици.