close
България

Майка е арестувана за насилие над 3-годишното си дете

полиция-policiq

Жена на 32 години и 3-годишното й дете са отведени в районното управление в Перник, съобщи МВР след сигнал за проявена жестокост към детето, постъпил в полицията от граждани тази вечер. Видеоклипът с насилие над детето е публикуван в социалните мрежи, информира „Дневник„.

В районното управление с майката и детето са започнали работа служители на „Детска педагогическа стая“. Уведомени са социалните служби и отдел „Закрила на детето“. Момичето е настанено временно в център от семеен тип. Всички факти и обстоятелства около ситуацията в семейството се изясняват, уточняват от полицията.

Агенцията за социално подпомагане се самосезира и започна спешна проверка по случая с малтретираното в Перник дете, съобщи пресцентърът й. За детето е предприета мярка „полицейска закрила“.

Днес започва издирването на бащата, както и другите близки и роднини. Ако такива бъдат намерени и са съгласни да полагат грижи за малкото момиче, то ще бъде настанено при тях. В противен случай ще се търси приемно семейство, за да може да бъде в близка до семейната среда, посочва агенцията.

Тя призовава компетентните органи да свалят клипа с проявената жестокост, а хората и медиите, които са го споделили – да го изтрият, за да бъде съхранена самоличността и достойнството на детето.