close
България

Малки коледари посетиха Община Нова Загора навръх Игнажден

2

Звънки народни песни огласиха на 20-ти декември сградата на Община Нова Загора. Градоначалникът Николай Грозев и неговият екип посрещнаха с усмивка четири групи напети гости-коледари, възпитаници на Начално училище „Свети Паисий Хилендарски“, Детска градина „Надежда“, Детска градина „Тракийче“ и Детска градина „Слънчице”. По стар български обичай те наричаха за здраве и берекет и сурвакаха всички присъстващи с пожелания за пълни къщи с радост и благоденствие, за здраве, успех и много сбъднати желания.

В знак на благодарност г-н Грозев почерпи малките пазители на българските традиции с лакомства и им пожелаха много подаръци под елхата. „Признателни сме, за отправената благословия и че в навечерието на Рождество Христово ни заредихте с позитивни емоции. Днес е Игнажден и се следи, кой пръв ще прекрачи прага.

Според народното поверие, ако той е добронамерен, годината ще е имотна и добра. Вие сте нашите „полазници“ тази година и ако традициите са верни, то занапред Община Нова Загора я чакат само успехи и късмет.“ – заяви кметът Грозев.