close
България

Машинистът на влака убиец проговори за кошмарния инцидент край гара Чумерна

443356

На прелеза, при работещо автоматично прелезно устройство и при подаване на сигнал за внимание, на пътя изскочи сив автомобил и последва удар. Това са неприятни моменти, които човек гледа да забрави. Това заяви машинистът Димитър Ангелов, чийто влак помете кола на гара Чумерна, който е с 31-годишен опит зад гърба си.

На мястото на инцидента е имало мигаща червена светлина и звуков сигнал, съобщава bTV.

Трагедията се разигра около 18 часа в неделя на гара Чумерна. В резултат на удара шофьорът на колата почина на място. Влакът е пристигнал на бургаската гара с 3 часа закъснение.

Междувременно стана ясно, че снощи е имало още един инцидент с влак на БДЖ. Пътници на влака от Бургас за София са висяли с часове на гара Макоцево  заради повреда в трена. Те са били свалени на гарата около 21 часа снощи и са чакали близо 3 часа, за да бъдат извозени. / БЛИЦ

Ето какво съобщава МВР – Сливен за случая:

На 2 април, в 18,13 часа, от телефон 112, е получено съобщение за инцидент на ЖП прелез при гара Чумерна. Пътнически влак, движещ се в посока от град София към град Бургас, е ударил лек автомобил “Тойота Раф”, преминаващ през охраняем, със звуков и светлинен сигнал, прелеза. От произшествието е загинал водачът на автомобила- мъж на 45 години от град Шивачево. По случая е образувано досъдебно производство. До приключване на процесуално-следствените действия движението на влаковете е било преустановено за 114 минути.