close
България

Мая Манолова: Партиите да дарят част от субсидиите си на Хитрино

maq-manolova

След като политическите партии не си пипнаха субсидиите от 11 лв. на глас, нека сега преведат част от парите на бедстващите хора след взрива в Хитрино. За това призова в студиото на „Тази сутрин” по bTV омбудсманът Мая Манолова.

Тя посочи, че се е срещнала със засегнатите от тежкия инцидент и най-силно се е впечатлила от желанието на едни пострадали да помагат на други: „Ние наистина сме добри хора, но го проявяваме в такива кризисни ситуации”. Екипът на Манолова е предоставил на общината 555 ваучера за продукти на стойност 11 100 лв., останали от кампанията „Великден за всеки”, както и по 5 ваучера на човек (по 100 лв.) за настанените в кризисния център в Шумен евакуирани.

Тя коментира, че впечатлението й е че властите наистина правят всичко по силите си, за да установят виновните за трагедията. „Поех ангажимент да дишам във врата на институциите, но те да си свършат работата докрай”, подчерта Мая Манолова, която посочи, че ще следи дали държавата ще остане ангажирана и след като събитието слезе от първите страници.