close
България

МВР иска скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас

policiq

”Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас”. Това съобщи пред БНР главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По думите му, това е една от мерките, набелязани от властта за борба с войната по пътищата.

”Въпреки лошите данни искам да кажа, че през 2018 година регистрираните ПТП-та са минус 198, загиналите са минус 73, ранените са минус 207 – не е цифрата, която ние очакваме и искаме да постигнем, но все пак с мерките, които са предприемани досега и които смятаме да предприемем за в бъдеще има 73 човешки живота, които са спасени. Трябва да затвърдим тази тенденция”, заяви още Иванов.

По отношение на набелязаните мерки срещу битовата престъпност, той коментира, че това е неговият основен приоритет, тъй като “когато гражданите не се чувстват сигурни, съответно се намалява и доверието в МВР”.

”Ежемесечно докладите от областните дирекции пристигат при нас, те се анализират, вижда се къде има пропуски и също така се вижда и къде има добри практики, които се стремим да наложим навсякъде”, коментира главният секретар на вътрешното ведомство. Според него наличието на повечето служители не е гаранция за решаване на проблема.