close
България

МВР потвърди: Владимир Пелов е убитият при стрелбата в Ботевград

pelev

Избягалият затворник Владимир Пелов е убит при стрелба късно снощи в центъра на Ботевград.

Владимир Пелов е прострелян с 4 куршума от Марио Танчев. 40-годишният криминално проявен мъж също е прострелян и е приет в болница „Пирогов“ в София. Двамата имали стара вражда.

Идентификацията на Пелов се извършва по пръстови отпечатъци, тъй като брат му е отказал да го разпознае, съобщава БГНЕС.
Стрелбата е станала около 23 часа. Пелов е издъхнал веднага. Към 8.00 часа тази сутрин първият оглед на място в центъра на Ботевград е приключил и общински работници започнаха да разчистват полицейските ленти.

Подробности за тежкия инцидент ще дадат след час в Съдебната палата в столицата. На него ще присъстват старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР – София и Наталия Николова, окръжен прокурор на София – област.

Владимир Пелов осъществи зрелищно бягство в началото на парил заедно със съучастника си Радостин Колев през централния вход на Софийския централен затвор, използвайки внесено отвън огнестрелно оръжие. Оттогава двете лица се издирваха. Пелов бе осъден на лишаване от свобода в размер на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.