close
България

МВР пусна снимки на обирджиите на взривения банкомат

7782

Полицията продължава да издирва трима души – Кирил, Красимир и Тодор, заподозрени за част от грабежите на банкомати през последните месеци в София. Извършват се процесуално-следствени действия на територията на няколко области, Перник и Кюстендил. Издирват се три лица. Едно е задържано. Все още се претърсва района и се извършват огледи по места. Намерени са веществени доказателства и групата за огледи отива и изземва въпросните веществени доказателства, съобщи директорът на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски, цитиран от БНР. Един е задържан до момента по случая.

В полицията в Перник са били отведени и няколко души от града, но към момента няма информация те да са свързани с грабежите на банкомати. Снощи в Сапарева баня беше взривен поредният банкомат. Умоляват се гражданите, които имат информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана. Припомняме, че в сряда срещу четвъртък през нощта в Caпapeвa баня e извършен пореден обир. Той се случва по-малко от 24 часа след последния подобен случай.

Този път обаче полицията бързо влиза по следите на крадците. По информация на БНР джипът, с който четиримата мъже са се придвижвали, е бил краден. Крадени са и неговите номера. Те са били откраднати от лек автомобил в София на 25 октомври. Тримата издирвани мъже са криминално проявени. Те са с десетки регистрации за грабежи и кражби, но към момента от МВР запазват тяхната самоличност в тайна.