close
България

МВР ще купи над 50 нови камери за контрол на движение по пътищата

kameri

МВР ще купи над 50 нови камери за контрол на движението по пътищата. Това беше обявено в Габрово при откриването на националното състезание „Пътен полицай на годината“, на което присъства вътрешният министър Младен Маринов.

В Габрово министър Маринов откри националното състезание „Пътен полицай на годината“, което се провежда за 26-и път. За превенция на ПТП-та ще бъдат доставени нови 56 камери като процедурата за закупуването им вече е стартирала.

Заради дефектиралите мобилни камери на триножници на КАТ не е ощетен нито един водач, подчерта главен инспектор Росен Рапчев, началник на сектор „Пътен контрол“.

„Всичките технически средства са на въоръжение и са изправни и работят на територията на цялата страна, както на автомагистралите, така и на всички пътища, отворени за обществено ползване“, каза той.

„Ефективността на техническите средства за контрол ще се повиши, когато заработи единният център за обработка на нарушенията“, поясни вътрешният министър Младен Маринов.

В надпреварата „Пътен полицай на годината“ участват служители от цялата страна.

Състезанията започнаха в 10 часа на централния площад „Възраждане“ в Габрово, където бе изграден полигон за демонстрации на уменията на участниците в надпреварата в дисциплините „Автомобилизъм“, „Мотоциклетизъм“ и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП.

Преди практическото състезание пътните полицаи са преминали теоретичния етап от конкурса, в който са тествани познанията им по нормативната база, която прилагат в работата си.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои вечерта. /БНР