close
България

„Меден рудник“ празнува Никулден с два концерта и рибен курбан

meden-rudniik-nikulden

Тази година най-големият бургаски жилищен комплекс – „Меден рудник“ ще празнува Никулден не с един, а с два фолклорни концерта. Първият ще се състои пред параклиса „Свети Димитър“. В него ще участват детска фолклорна група „Звъника“ към НЧ „Паисий Хилендарски 1928“, гайдари от школата по гайда при читалището, пенсионерски клуб „Демокрация“, пенсионерски клуб „Трета възраст“, оркестър „Жарава“ със солист Лазар Налбантов и поп изпълнителят Захари Чернев.

Вторият концерт ще бъде на поляната зад втората спирка на автобус Б12 в комплекса. За доброто празнично настроение на бургазлии ще се погрижат танцова фолклорна формация „Слънчо“, танцова фолклорна формация „Младост “ с ръководител Маргарита Колева, фолклорна формация „Чинките“, народните певици Веселка Пачкалова и Миглена Дженезова.

В концерта ще се включи още обичаният и популярен дует „Бургас“, който тази година отбелязва 35 години на сцена. Мария Чернаева и Владимир Спасов, наред с любимите на бургазлии хитове, ще изпълнят и песните от втория си албум – „Бургас, моя любов“, който излезе преди няколко месеца.

По време на празничната проява жителите на „Меден рудник“ ще имат възможност да опитат от никулденския рибен курбан, който е специален подарък за тях от Община Бургас.