close
България

„Менса“ покани кандидатите за депутати на IQ тест

mensa

Менса-България отново изпрати покана към всички партии и коалиции, регистрирани за изборите на 26 март 2017г., да положат безплатен тест за интелигентност.

От Месна – България подсещат, че резултатите от проведения национален референдум през ноември 2016г. свидетелстват за волята на народа и част политическия елит народните представители да се избират мажоритарно. Ето защо такъв тест би представил по-добре личните качества на кандидатите за управленските постове, което ще направи избора на народа по-лесен.

Припомняме, че последно покани за такъв тест бяха отправени на кандидатите за държавен глава на Република България, преди провеждането на президентските избори на 06.11.2016г. На тази покана се отзоваха малцина.

Резултатите от тези тестове могат да бъдат представени публично само ако кандидатите дадат своето съгласие. При несъгласие с това условие кандидатите за Народното събрание могат да карат персонален тест срещу заплащане.

Ако след решаването на теста, политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, от Менса – България гарантират, че платената сума ще му бъде възстановена.

От Менса – България изпратиха покана и към всички представители на печатните и електронни медии в България. /news.bg