close
LifeStyle

Месечен хороскоп за април 2024 г.

love-jena

Овен

През месец април 2024 г. представителите на знака Овен трябва да обърнат внимание на отговорността и дадената от тях дума. Ако поне минимално допускате възможността да не изпълните обещанието си, по-добре изобщо не го давайте. Ще трябва да довършите започнатото, а въпросът с отговорността ще стои доста остро за вас през целия април. Най-голямото предизвикателство пред Вас сега ще бъде да спазвате правилата за движение и да се опитайте да укротите нрава си. Ще трябва да опознаете по-добре думата „дисциплина“. С много малко усилия от Ваша страна месецът може да бъде прекрасен и изпълнен със сбъднати желания.

Телец

За Телците април готви резки промени, доста драстични и неочаквани изненади. Определено няма да скучаете през предстоящия период. Желанието да прекъснете дадени отношения може да е по-силно от вас. Помислете доколко сте готови да се измъкнете от тях завинаги и дали съвсем скоро няма да ви омръзне чувството за свобода. Един конструктивен и хармоничен изход от трудните обстоятелства може да бъде актуализирането и освежаването на пространството около вас. Ако не сте готови за основен ремонт, тогава поне пренаредете стаята си.

Близнаци

Близнаците трябва да се подготвят за моменти на вътрешен дисбаланс. Очакванията ви ще се окажат малко по-далече от реалността. Грандиозните планове, които сте изградили може да не се изпълнят по начина, по който сте очаквали и това да ви потопи в униние и прекомерна критика към себе си. Не забравяйте, обаче, че някои неща не ни се случват с причина и това може да е по-добрият варианти. През новия месец ще търсите повече моменти, изпълнени с тишина. Обстоятелствата могат да се развият по такъв начин, че да имате повече време да останете насаме със себе си. Точно сега не си поставяйте големи цели, а се пуснете по течението.

Рак

За Раците април може да донесе допълнителни ресурси за саморазвитие. Нова енергия, прилив на сила и бодрост ще ви тласкат към постижения. Това може да се отнася особено за въпроси, свързани с децата, творчеството и хобитата. Неправилно разпределените сили могат да доведат до апатия, така че най-важното е да оцените правилно ресурсите си, за да не се окажете на емоционален спад. Също така избягвайте да обвинявате другите за неуспехите си. Може и да го направите, но по този начин ще загубите много ценно време и рискувате да се върнете прекалено много назад. В личен план само проявата на емпатия ще бъде правилното решение за хармонизиране на връзката ви.

Лъв   

През април Лъвовете трябва да се подготвят за промени, включително в партньорствата (лични и бизнес). Неразбирателство може да доведе до конфликти и дори скандали. Контролирайте се, когато започнете да спорите с партньора си. Проявата на чувство за превъзходство няма да е особено плодотворно за подобряването на отношенията. Назидателният тон също е добре да се избягва. Внимавайте за думи, които могат да кажете без контрол в състояние на афект. Въведете практики за успокоение и хармонизиране. Това ще е най-доброто, което ще може да направите за себе си, а и за околните.

Дева

За Девите април ще бъде месец на баланса. Очаквайте редуване на щастливите и не толкова успешните моменти. Такъв е животът – няма да има от какво да се оплаквате.  Рискувате да се потопите в меланхолия, оправдавайки нежеланието си да се заемете с каквото и да било поради пролетната умора. Опитайте да правите малки крачки и се хвалете за всяка една от тях. Проявете търпение, издръжливост и се стремете към взаимно разбиране с други хора. Конфликтните отношения е добре да се разрешават чрез спокойни разговори или пауза в комуникацията.

Везни

Април ще добави динамика в живота на Везните. Може да се появят хора от миналото Ви, които ще ви припомнят  отдавна забравени ситуации. През целия период е важно да отстоявате границите си и да кажете „не“, когато действително не желаете да допуснете нещо в живота си. Навременните действия и реакции ще са от изключителна важност за бъдещето ви. Периодът е подходящ и за това да простите на някого. Не таете обиди в себе си. Това е моментът, в койот да изхвърлите всичко старо от главата си, за да освободите място за новото.

Скорпион

Скорпионите ще усетят спиците в колелата на целите си през април. Искате нещо ново и обещаващо, но не можете да се решите на онези промени във вас самите, които трябва да допринесат за благоденствието Ви. Това е добро време да направите профилактични прегледи. Насочете всичките си усилия към съхраняване на нервите и спокойствието Ви. В края на месеца ще бъдете сериозно възнаградени за усилията ви. Помислете как може да изненадате неочаквано партньора си без повод. Имате нужда от повече романтика сега, а и занапред.

Стрелец

През април Стрелците щe имат нужда от съчетаване на несъвместими неща. Работата ще изисква своето, но семейният и социалният живот също ще имат нужда да вложите от ресурсите си в тях. Най-добре е да направите стриктно разписание и графици за дейността си. Сега ще ви е трудно да седите на два стола. В цялата суматоха те много важно да не забравяте да отделите време за себе си, за хобитата си и за срещи с приятели. В противен случай кариерата и работата ви могат да ви погълнат и да прегорите. Обърнете специално внимание на близките си. Нека това е един почивен ден в седмицата, прекаран с тях, но да бъде качествен, като отделяте 100% от вниманието си на любимите си хора.

Козирог

Април ще бъде относително противоречив за Козирозите. Хората от близкия ви кръг могат да ви разочароват в най-неподходящия момент. Високите изисквания и големи очаквания могат да подкопаят вярата ви в приятели и колеги. Не всеки е толкова дисциплиниран като вас и ви е трудно да приемете недостатъците в другите. Най-добре се съсредоточете върху очакванията от себе си. Така няма да рискувате да бъдете разочаровани. Внесете повече свят и изкуство в дните си и те ще ви зареждат с необходимата енергия. В края на месеца ще Ви изненада сериозна и щедра придобивка. Не пропилявайте средствата, а помислете как да ги инвестирате.

Водолей

Представителите на знака ще бъдат късметлии през този месец. Сега съвсем спокойно ще можете да се отпуснете и да не мислите за проблеми. Приятелите Ви ще са до Вас винаги, когато имате нужда от подкрепа. Няма да сте сами нито в моменти на тъга, нито при финансови затруднения. Като цяло месецът няма да ви натовари с неочаквани и грандиозни промени. Единственото предупреждение за Вас сега е, ако имате токсичен характер в близкия си приятелски кръг, било то роднина или познат е добре да помислите за прекратяване на подобна затъваща връзка. Април е добро време за развитие в кариерата. Ще имате достатъчно енергия в тази област.

Риби

За Рибите април ще донесе оживление в общуването. Нови познанства, възраждане на стари отношения – всичко това ще ви завърти във вихър от комуникация. Вътрешното ви спокойствие и творческите пробиви ще бъдат забележими при много от представителите на знака. Най-накрая ще можете да приемете себе си, не без помощта и подкрепата на верни приятели. Самочувствието ви забележимо ще се повиши. Все пак от време на време включвайте самокритика в себе си без да залитате в перфекционизъм. Сериозни проблеми и сътресения през април не се очакват, така че цъфтете, творете и се развивайте! /actualno.com