close
LifeStyle

Месечен хороскоп за май 2017 г.

prolet-laleta

Овен

Презаредени сте с енергия за работа през първите двадесет дни от месеца. Въпреки че мисълта ви работи безотказно и веднага се ориентирате в обстановката около вас, трябва да знаете, че сте склонни да предизвикате безсмислени спорове и да разочаровате колегите и близките си, а също и вие самите да страдате, когато осъзнаете грешката си. Постарайте се да не си печелите неприятели и кармични врагове. Меркурий е ретрограден няколко дни – до 4 май, така че след тази дата не ви пречи да инвестирате, да поставите началото на новите си проекти, да сменяте работното си място, да подписвате договори. Най-напред завършете започнатите задачи, които са ви предплатени или очаквате да ви заплатят веднага след приключването им. След това се огледайте за допълнителна работа, за да избегнете ненужно и вредно за здравето ви натоварване. Бъдете тактични и умерени във всичко, което предприемате, ако искате да постигате целите си с лекота и да не се окажете без хора, които ви подкрепят. Ако сте умерени, имате възможност да постигнете разбирателство дори и с най-непримиримите си врагове. Не пропускайте да изясните недоразуменията в личния и професионалния си живот. Не се оставяйте във властта на ласкатели, които ви използват.

Телец

Май започва с ретроградността на Меркурий, която приключва на 4-и, затова не се изкушавайте от начинания. Вземете си почивка или отхвърляйте текущи задачи. През първата половина на месеца, когато Слънцето е във вашия знак, лъчите стабилност в работата и в любовните си отношения. Общувате с лекота и печелите нови познати, но ще се сблъскате с поредната доза лъжи, изречени от хора, на които сте помогнали, и това разочарование ще е причина да ги отдалечите от себе си. Слънцето в Близнаци през втората половина на месеца ще превърне склонността ви към мълчание в омайни думи, с които ще постигате целите си. Приспособявате се бързо към нова среда, затова не пропускайте да обогатите обкръжението си с интересни хора. Изкушени сте да прахосвате пари за удоволствия, но и ще печелите добре. Не се притеснявайте от предателството на ваши близки, за които отдавна подозирате, че не заслужават доброто ви отношение. Често ще каните гости и ще ви бъде приятно. От вас се изисква да сте отговорни към самите себе си и към околните, тактични и толерантни в отношенията си.

Близнаци

През май общувате с лекота, а и Меркурий е ретрограден само до 4-и. Не е изключено да се окажете в невъзможност да останете в старата си среда и да се наложи спешно да търсите хора, които са ви необходими на този етап от вашия живот. Обожавате да сте сред хора, които да ви слушат. За съжаление понякога не обмисляте докрай онова, което изричате, и не е изключено да си създадете проблеми. Ако се научите при разговор или спор да не надавате ухо във всички посоки едновременно, за да не пропуснете нещо, а се концентрирате в темата, ще избегнете опасността да ви помислят за некомпетентни. Отдайте се на рутината. Не допускайте разпиляване в различни задачи, които ще се окажат загубено време. Не си създавайте проблеми, отдавайки се на работа в нечия полза заради проява на състрадателност, защото усилията ви няма да бъдат оценени и ще си спечелите подигравките и омразата на хората, които са ви използвали. Унижението ще ви депресира, а и ще ви бъде натяквано месеци наред от вашите близки, които преживяват заедно с вас както успехите, така и провалите ви. Семейните да не изневеряват. Необвързаните може да срещнат голямата любов.

Рак

До 4 май Меркурий е ретрограден, а след това вие сами се налага да си наложите ограничения, защото сте в месец, изпълнен с трудности, породени от странични и неочаквани фактори. Ще се стремите към добри отношения с колегите, деловите си партньори и с вашите близки. Трудности няма да липсват и заради желанието ви да заставате срещу Съдбата си. Най-доброто, което може да направите, е да изгладите недоразуменията в отношенията си и да си върнете доверието в хората, които сте отдалечили случайно или нарочно. Не бива да проявявате ревността си, която на моменти прехвърля допустимите граници и заради нея, вместо да ви възприемат като човеколюбиви и готови да помогнете, дори и най-близките ви хора ще се отдалечават от вас, притеснени от неочакваните ви реакции. Заемете се с рутинните си задължения. Не пропускайте да съхраните хармонията в отношенията си, дори и с цената на привидно непосилни компромиси от ваша страна.

Лъв 

Месец май започва с ретроградния Меркурий през първите четири дни и след това ви дарява свободата, като ви обещава много промени и пътувания. Предпазливостта при запознанства е задължителна. Месецът не ви позволява да оправяте вече съсипани отношения или да замените едни приятели или познати с други. Сторите ли го, няма да избягате от бъдещи проблеми. Внимавайте с харчовете, защото ще се наложат неочаквани разходи. Не прекалявайте с подаръците към близките си и подарените пътувания заедно с вас или самостоятелно. Хармонията в отношенията ви зависи от вашето поведение и от осъзнаването, че е по-добре да бъдете толерантни към желанията на хората от обкръжението си, но с мярка. При искане на новите ви делови познати да преговаряте на тяхна територия зад граница, не се колебайте да го сторите, само ако не вредите на спестяванията си. Имате много страстна природа и тя е една от пречките в живота ви. Ако не се поддавате изцяло на чувствата и емоциите си и се вслушвате в разума си, ще живеете добре и ще бъдете обичани.

Дева

През май звездите ви помагат да стабилизирате живота си и да постигнете мечтаната хармония в отношенията. В материално отношение нещата също се нареждат добре. Често сте неразбрани, а това ви прави раздразнителни. Не ви е присъщо да се съобразявате с чуждото мнение, което ви печели неприятели. Начинанията са нежелателни, особено до 4 май, заради все още ретроградния Меркурий, така че не рискувайте да ги предприемате инатливо, за да не съжалявате. Не изоставяйте задачите си, за да не превърнете плановете си за месеца в химера. Бъдете внимателни при провеждане на разговори, които са от значение за вашето бъдеще. Доверявайте се по-често на вашата интуиция, особено когато ви убеждават да предприемете крачката към начинания, но без да са ви дали доказателства, че ще са печеливши. В средата на месеца неочаквано ще заявите, че големият успех не ви вълнува, но много скоро ще осъзнаете грешката си и ще се втурнете да го преследвате. Лесно се засягате дори и от приятелска забележка, която няма да простите. Така сами и без причина усложнявате живота си.

Везни

През май, след 4-и, когато Меркурий навлиза в директното си движение, сте орисани да успявате в професионално отношение и най-сетне да намерите мечтаната среда, в която да сте на мястото си. Мнозина имат възможност да поставят край на отношения, които им тежат, но дали ще се възползват, е друг въпрос. Сторете го само ако сте сигурни, че това е правилната крачка и няма да съжалявате самотни още в следващите месеци. Опитвате се да властвате в живота на другите хора само защото искате да ги тласнете в правилната според вас посока, но кой ви каза, че доброто за вас може да е добро за тях. Себевглъбени, аналитични и отдадени на интелектуални занимания, не се изненадвайте, когато откриете, че сте залитнали в крайност, забравяйки, че имате и други задължения, които нямате право да изоставяте. Обмисляйте добре всяко предложение, за да не се окажете разорени или измамени. Имате възможност да поставите началото на свой бизнес, но започнете от малко, без заеми и кредити. Иначе ви очаква бърз фалит. Привличате околните като с магнит. Успявате да манипулирате чрез умението си да убеждавате. Ще се радвате на идеални партньорства в личен план и ще бъдете щастливи, но не ви съветвам да пренебрегвате личните си задължения за сметка на професионалните си задачи.

Скорпион 

Меркурий е ретрограден до 4 май. След тази дата се разгърнете и градете финансовата си стабилност. От една страна, имате възможност да печелите с лекота, а от друга, сте орисани да бъдете използвани от приятели и роднини, които са узнали за приходите ви от предатели колеги и партньори и постоянно ви искат заеми. Не проявявайте щедрост, за да не се окажете във финансов колапс през следващите месеци, когато няма кой да ви помогне, защото няма да ви върнат парите. Не бива да сменяте работата си, дори и да не ви задоволява. Месецът позволява да подготвите документи за регистрация на ваша фирма, стига частният бизнес да е част от целите ви. Стремежът ви към промяна не е причина на всяка цена да сменяте работното си място или интимния си партньор. Мислете какво говорите, защото за добро или зло думите ви ще бъдат запомнени. Здравето ви е стабилно. Любовният ви живот също е прекомерно наситен. Забърквате се непрекъснато в много и необичайни връзки. Внимавайте да не ви хванат в тайна сексуална връзка заради материални облаги. Ще се чудите как да се отървете от проблеми.

Стрелец

Меркурий е ретрограден до 4 май. След това имате свобода на действие. Общо взето, ви съпътства доброто настроение, прорязано от моментни сривове, защото сте подчинени изцяло на емоцията, налагаща ви да се владеете. Забравете за начинанията. Трудно ще възприемете чуждите идеи, ако не са се допитали и до вас, и ще бъдете в непрекъсната опозиция дори и за полезните. Завършете започнатите задачи, които отлагате от края на миналата година, но сте на границата на предстоящи проблеми. Няма да ви простят изпуснатите срокове и може да се влеете в редиците на безработните. Не се колебайте да отдалечите от живота си хората, които ви вредят и са непочтени към вас. Сега е моментът. Ако имате проблеми в брака от години, постарайте се да изясните причината за тях. Ако не сте семейни и търсите половинката си, през май може да се срещнете с хора, сред които да е и мечтаният партньор, но не бива да поставяте прекалено високо летвата на вашите изисквания, защото и вие сте изтъкани от доста – тъмно негативи, които точно през този месец ще блеснат ярко и ще променят мнението на хората около вас.

Козирог

Меркурий e ретрограден през първите четири дни на месеца, Ще се наложи да избирате между стремежа си към възвеличаване на собственото его и желанието за полезност на обществото, Задачата ви не е лесна, но чрез нея може да осъзнаете житейската си мисия и да прецените дали не сте се отклонили от Съдбовната си пътека, на която сте длъжни да се върнете, Може да направите крачката към смяна на работата или да регистрирате ваша фирма. В никакъв случай не се доверявайте на внезапния импулс или първото впечатление при запознанства, които ви обещават промени и привидно доходни начинания, но ще ви донесат загуби, Не проявявайте ината си, когато се налага да се заемете с допълнителна работа. Вашите сили са неограничени, ако си поставите цел, знаете, че ще бъдете добре възнаградени. Пестеливи сте и не обичате да имате дългове. Несемейните може да са изкушени от брак по сметка, който не им гарантира щастие.

Водолей

До 4 май Меркурий е все още ретрограден. За вас е от огромно значение дори и в екип сами да сте си господари. Въпреки лоялността ви не обичате подчинението и може неочаквано да потърсите нова работа. Емоцията властва над вашия живот през целия месец, но вие търпеливо понасяте както упреците за несвършена работа, дори и да не сте виновни, така и критиката, която постоянно ви отправят вашите близки, колеги, партньори. Забавете крачките си и не се впускайте към поредната цел, която може и да не е реална, но вие сте се заинатили, че на всяка цена ще я постигнете. Ако не обмисляте намеренията си и действате прибързано, си гарантирате трудности, породени от ваши грешки, които ще отстраните, но с цената на много загубено време. Бъдете предвидливи, за да не се окажете зависими от хората, на чиято подкрепа сте разчитали. Приключете с изостаналите задачи, за да избегнете професионалните си проблеми. Планирали начинания, които искате да осъществите въпреки спънките, но успехът ще ви подмине. Вървите в погрешна посока. От вас зависи да не изпадате в депресия заради поредния развихрил се скандал с близките или колегите ви само защото сте се опълчили срещу всички. Няма как с емоционални изблици да докажете правотата си. По-добре си замълчете и изчакайте удобния момент в края на месеца. Емоцията вреди и на вашите лични отношения, които е добре да съхраните в хармония, вместо да стигате до раздяла, която изобщо не ви е отредена. Естествено това не се отнася за хората, които са нещастни в брака, а избликът на емоция е дежурният отдушник на формалните или дори неприязнени отношения.

Риби

През май е време да помислите за ново начало, но след 4-и, когато Меркурий е вече в своето директно движение. Месецът позволява да назначите нови хора или да уволните негодните. Тези от вас, които си мечтаят да развиват бизнес, сега да регистрират своя фирма и да положат началото на дейността си но е добре да преценят дали периодът им и месецът го позволява не само от номерологична, но и от астрологична гледна точка. Преди да направите крачката към ново начало, обмислете с каква дейност е най-добре да се занимавате и се постарайте да не влагате много пари, при това от кредити като първоначален капитал, защото може да се окажете подведени и фалитът да дойде по-бързо от печалбата. При проблеми и трудности в личен и делови план не бива да се отказвате по средата на пътя, ако вече сте поели по него. Не забравяйте, че имате нужда и от почивка и достатъчно сън. В противен случай ще навредите сами на себе си. Не допускайте проблеми с вашите близки заради тяхното неразбиране на поведението ви, което им се струва обидно. /horoskopi.com