close
България

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе работна среща с ръководния състав на ОДМВР-Сливен

DSC_0279

На работна среща днес в Сливен министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и зам.-директорът на ГД „Национална полиция” старши комисар Константин Димитров запознаха ръководството на областната дирекция на МВР с плана за набелязаните мерки за повишаване на сигурността. Тя подчерта, че основните цели и акценти в националната специализирана операция, която се провежда на територията на страната по противодействие на битовата престъпност, са поставени върху активизиране на охранителната дейност, така че да се гарантира по-завишено полицейско присъствие в малките населени места.

Министър Бъчварова се увери в готовността на областната дирекция в Сливен за ефективното реализиране на специализираната полицейска операция. Тя похвали добрите практики и добрата организация в работата на ОДМВР-Сливен по справяне с конвенционалната престъпност. Направена е изключително добра разстановка на силите и средствата, отчита се спецификата на отделните райони, работи се добре с кметовете и частите охранителни фирми, което е от съществено значение за постигнатите добри резултати от дирекцията в Сливен, отбеляза Бъчварова. Предвидени са 8 назначения на сътрудници по охрана, които да подпомогнат щата и да освободят ресурс за допълнително присъствие на полицейски служители в малките населени места. Дирекцията ще получи нови 7 автомобила, както и средства за гориво и съпътстващо материално-техническо осигуряване, което да допринесе за успешното протичане на кампанията.

Очакванията са предприетите мерки да дадат бърз и с видим резултат, който да повиши усещането за сигурност у гражданите.
От началото на националната специализираната операция на 9 януари до момента на територията на ОДМВР-Сливен са разкрити 10 престъпления, проверени са 203 лица, склонни към извършване на противоправни деяния, съставени са 178 актове за административни нарушения, установени са 10 лица, обявени за общодържавно издирване, образувани са 6 досъдебни производства. Участие в операцията са взели 506 служители на ОДМВР-Сливен и 159 служебни автомобила.