close
Спорт

Михаел Шумахер гледал Женевското езеро и плачел

mihael-shumaher

Френското издание „Пари Мач” публикува специален материал с подробности около въпроса, който интересува всички фенове на Формула 1 и моторните спортове изобщо – как протича възстановяването на легендарния Михаел Шумахер. В разработката си списанието твърди, че 7-кратният световен шампион „понякога плачел” когато гледал през прозореца към Женевското езеро, съобщава gong.bg.

В един от последните дни 2013-а година Шумахер претърпя жесток ски инцидент във Френските Алпи и бе опериран по спешност заради сериозните черепно-мозъчни травми. След ужасяващата случка неговото семейство се погрижи Пилето да получава постоянни и първокласни грижи, докато предприе ревниви мерки в защита на личното му пространство. Вече минаха години, откакто Шумахер бе преместен в Ла Резерв, къщата му на бреговете на Женевското езеро, където достъпът на фенове и медии е силно ограничен.

„Пари Мач” обаче е успял да събере доста детайли около това как протича възстановяването на Шумахер, чието реално състояние след инцидента остава строго пазена тайна. Списанието твърди, че екип от около 15 души е натоварен с грижите за здравето на пилота. Мисията на лечителите, които работят на смени, е интензивно да стимулират паметта му чрез аудиозаписи с така характерния шум от двигателите във Ф1. Също така Шумахер е качван в автомобил, който обикаля площите на имението му.

В същото време с германеца ежедневно работят физиотерапевти, като към момента прогресът му в този аспект на рехабилитацията е болезнено бавен. Въпреки това „Пари Мач” има информация за „дребни сигнали”, които вдъхват сериозен кураж на семейството. Именно заради тях упоритата мисия продължава с пълна пара.

Според членове на семейството, чиято идентичност се запазва в тайна, Шумахер е в състояние да прави определени жестове, докато траят сесиите му в рехабилитационния басейн. Най-важното обаче си остава, че той показва явни признаци за присъствие на емоции. „Когато го поставим в неговия инвалиден стол срещу великолепната панорама към планините и езерото, Михаел понякога плаче”, споделят близките му.

Не е тайна, че съпругата на Шумахер – Корина, вече купи имот в Майорка, Испания, с идеята нейният съпруг от време на време да прекарва време и там при доста по-топъл климат. Така наречената Вила Ясмин струваше 30 милиона евро. Имотът предлага идеални условия и усамотение, като главната къща е обградена с градини, два плувни басейна, а също и постройки, които да приемат обслужващия персонал и евентуалните гости.