close
България

Младеж загива през януари при неизяснени обстоятелства, пазейки цистерни на „Булмаркет“

112712

Млад мъж загина, докато охранява цистерни на „Булмаркет“ във Варна. Фаталният инцидент, за който съобщи пред предаването „Господари на ефира” майката на 24-годишния Милен, се е разиграл в началото на тази година.

Той е бил изпратен в командировка във Варна. Там при неясни обстоятелства момчето изгаря от волтова дъга. Тогава обяснили на майката на Милен, че трагедията се случила, когато той се качил на вагона-цистерна, за да си прави селфи. Почернената родителка обаче е категорична, че това не е вярно и че крият нещо около смъртта на детето й. „Трагедията в Хитрино отново събуди ужаса и трагедията в нашето семейство. И особено като видях вагоните на „Булмаркет“ все едно се върнах през януари месец. Много хора започнаха да ми звънят.

Синът ми беше на 24 години. Беше завършил „Национална сигурност“. ..Беше нашата гордост…Стана нещо там на тая товарна гара във Варна. Тогава беше пратен в командировка от фирмата да охраняват същите тези вагони-цистерни, които сега са се обърнали. Трябваше да се върне на 23 януари следобеда, но ни се обадиха, че е изгорял от волтова дъга. И което е най-нелепото, че бил се качил на вагонът-цистерна да си прави селфи. Още първия път като се върна, го попитах какво правят там, какво толкова съхраняват? Той каза:“Абе, мамо, обикаляме само около вагоните, пазим ги, но ако знаеш отгоре какъв ток минава, леле…“.

Той знаеше, че има опасност. На всичкото отгоре фирмата води дела с НОИ, искат да изкарат, че това е инцидент, а не трудова злополука. Сега чакаме насрочване на дело във Върховният административен съд“, споделя почернената майка. Погребението на Милен е извършено без да се разпознае трупът.

Хора, пожелали анонимност, разказват пред медията, че шофьори, които пренасят гориво на дадената фирма са споделили, че същата в дълъг период от време престанала да им изплаща възнагражденията. Шофьорите се вдигнали на протест. От фирмата пратили мутри по домовете, които пребили хората, които си потърсили парите. /БЛИЦ