close
България

Млад шофьор помете паркирани автомобили в Ямбол

policiq

Млад шофьор губи управление над автомобила си в жилищен квартал в Ямбол. Колата, която според свидетели се е движила доста бързо, се блъска в паркирани пред жилищен блок автомобили. В колата е пътувало и младо момиче, като тя и шофьорът не са пострадали, съобщи NOVA.

Нанесени са щети на паркираните пред кооперацията коли. Живеещи там споделят, че се страхуват да пресичат. Мястото определят буквално като автомобилна писта. Настояват за поставяне на ограничители на скоростта по пътя и пешеходни пътеки.

Катастрофата пред блока в ямболския квартал „Граф Игнатиев” е заснета от охранителна камера.

Минути преди да се случи от там преминава Десислава.

„Точно тук минах, щях да съм размазана като домат. Прибирах се, минавах точно между тези две коли. Качвам се горе, нямаше 2-3 минути и се блъснаха”, разказва Десислава.

„Видях как момчето идва от светофара. Много силно караше и щеше да се забие в такситата, обаче изви и дойде в колите”, разказва Атанаска.

От кадрите се вижда как управляваната от малко над 20-годишния шофьор кола излиза от кръстовището с голяма скорост. Подхлъзва се или губи контрол на мокрия път и се удря в два паркирани пред блока автомобила.

Хората, живеещи в района, се оплакват, че там се кара като на писта и настояват да бъдат взети мерки. От общината в Ямбол са запознати с проблемния участък.