close
LifeStyle

Можете да спасите човешки живот с помощта на игла

igla

Има начин да спасите живота на човек, ако той получи инсулт с помощта на нещо много обикновено. Този нетрадиционен метод идва от китайската народна медицина. Единственото, което ви е необходимо е игла.

Когато човек получи инсулт, капилярите в мозъка му постепенно започват да се изпълват с голямо количество кръв. В този момент човек се нуждае от помощ от медицински екип и почивка. Но докато линейката дойде, ето какво можете да направите:

Много е важно да запазете спокойствие и да не местете пациента, без значение къде се намира той. Ако започнете да го движите, има опасност капилярите в мозъка му да започнат да се пукат.

Вземете стерилна игла за спринцовка, но ако не разполагате с такава и обикновена игла за шиене или карфица ще ви свърши работа. Ако иглата не е стерилна, първо я дезинфекцирайте като я нагреете върху пламъка на запалка или свещ. След това пробийте дупка на върховете на всеки един от 10-те пръста на човека така, че да потече кръв, пише Факти.бг.

Не е задължително да знаете къде точно да прободете пръстите, само трябва да гледате да бъде на няколко милиметра разстояние от ноктите. Убодете така пръстите, че изтеклата капка кръв от всеки пръст да бъде с размер на малко грахово зърно. В случай, че не потече кръв, стиснете пръста, за да стимулирате кръвопотока или направете нова дупка.

Когато всички десет пръста започнат да кървят, изчакайте няколко минути и скоро пациентът ще дойде в съзнание.

Ако устата на пациента е изкривена по някакъв начин, дръпнете и масажирайте ушите му до зачервяване. Боднете с върха на иглата меката част на всяко ухо два пъти, така че от двете страни да се отделят по две капки кръв. Няколко минути по-късно пациентът трябва да почувства облекчение.

Изчакайте медицинския екип, който да отведе пациента в болница.