close
България

Момиче от Варна се грижи само за онкоболната си майка

690560

Непълнолетно момиче от Варна само се грижи за онкоболната си майка. Разчитат на нищожната пенсия, отпусната по болест на 42-годишната жена, за да посрещнат най-належащите си нужди, разказва БНТ.

Стела Петрова и майка Ивелина живеят в сутерен в центъра на Варна под наем, който плащат роднини. Бащата ги е оставил много отдавна, живеят само с мизерната пенсия на жената и детските на момичето. Момичето учи в гимназията по текстил и моден дизайн, но вече по индивидуална програма, за да бъде непрекъснато до майка си.

„Декември 2015-а се случи най-лошото, направиха ми биопсията, гърдата ми наедря, бях в „Света Марина“ и оттам почнаха големите ми мъки. Искаха ми се пари, няма да споменавам. И ако не е дъщеричката ми, знаете ли, умирам, само заради нея живея“, споделя болната жена.

Заради тежкото онкологично заболяване на 42 години Ивелина е инвалид първа група с 267 лева пенсия. Разходите са много по-големи.

„Когато съм в болницата, ми дават на ден една лепенка виктанил, морфинови лепенки, които се лепят за болките, те са към 70 лева, и другите ми лекарства са още 80, отделно ми дават течни храни, въобще 300-400 лева отиват за лекарства. Някой път не ги вземам вече“, разказва Ивелина.

Съучениците на Стела подготвят благотворителен базар в нейна подкрепа.

„Дано повече хора да ни чуят и да помогнат на Стела и на майка“, призовава училищния психолог Валерия Гиндева.

Любовта и подкрепата от близки и приятели е това, което крепи Ивелина във всекидневната борба с болката. И вярата, че на Коледа се случват чудеса.

Всеки може да помогне като дари пари или се свърже с Бистра Варнева на 0878 35 0486.
Дарителска сметка
IBAN BG58CECB979010G4047800BIC (CECBBGSF) – Централна кооперативна банка.