close
България

Мъжът, който рани трима полицаи, се хвърли от петия етаж

policiq

26-годишният сливналия, за когото бе съобщено, че е ранил трима полицаи при опит да бъде задържан след като е буйствал в автобус, е полетял от петия етаж на болницата в Стара Загора.

„Тази сутрин ме извикаха в полицията в Стара Загора, за да ми съобщят, че синът ми е скочил от петия етаж на психиатрията. Полицай ми обясни, че не неговите колеги са го бутнали“, заяви пред „Стандарт“ Елена Петрова, майка на 26-годишният Николай, който е студент в старозагорския университет и дълги години се занимаваше със спорт.

„Малко по-късно преди обяд лекарка от реанимацията на болницата ми каза, че няма надежда моят син на оживее. Аз съм стресирана, не знам какво да правя, не знам какво се случва“, каза развълнуваната майка, която е специалист по работата с европейски програми. Никога досега Николай не е давал признаци, че има допир с дрога. „Той се прибра в събота от Стара Загора, беше изморен и заспа.

В неделя обаче започна да буйства и дори ме нападна. Наложи се на няколко пъти да се обаждам на телефон 112. Всички във фамилията се разтревожихме, а Николай излезе и не можехме да го намерим. Аз имах служебни ангажименти в Стара Загора и сама тръгнах за града под липите.

Вчера (понеделник) мои близки са изпратили Николай в 15,30 часа на автобус, а аз го чаках в 16,30 часа в Стара Загора. Не е вярно, че автобусът е пътувал от София към Сливен, а в обратната посока. На гарата в Стара Загора съобщиха, че автобусът ще закъснее, а по-късно ме извикаха в полицията, където ме държаха пет часа без да ми задават въпроси. По-късно вечерта разказах случилото се с моя син през предните два дни.

Психиатърка ме увери, че той ще бъде откаран на лечение в Раднево и ми каза, че е хубаво да отида там. В понеделник срещу вторник аз се прибрах в хотела с намерението рано сутринта да потегля към Раднево, но тогава ми звъннаха от полицията, за да ми кажат за инцидента с Николай“, разказа Елена Петрова. /standartnews.com