close
България

Мъжът, нападнал бургаски лекари, остава в ареста

syd

По искане на Районна прокуратура – Бургас съдът задържа по стража Кирил Н. (22 г. от гр. София). Той е обвинен за това, че на 24.05.2017 г. след 02.00 часа, в гр. Бургас, к-с „Меден рудник“, МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл удари с юмруци и крака на Георги К., д-р Александър С., Мирослав Ф.,  Петър И., избутал д-р Симеон П.,  обърнал болнично легло, крещял: „Ще ви набия!“, „Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!“ , „Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?“, „Майка ви да ……, помияр, боклук, нещастник!“, „Ще ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите, че не мога да ви набия?“ – престъпление по чл.325, ал.5, вр.ал.1, вр.чл. 29, ал.1, б.„а“ и б. „б“ от НК, съобщиха от прокуратурата.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че Кирил Н. е извършил престъплението,  в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че обвиняемият е осъждан (за грабеж и кражби), търпял е ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер от 2 години и няма постоянен адрес в гр. Бургас.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Кирил М. Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.