close
България

Мъж от Ахелой спечели 858 820 лева от тотото

dimityr-nedev

Димитър Недев от град Ахелой, който повече от 35 години участва в игрите на СПОРТ ТОТО, е късметлията, който спечели 858 820 лева. Сумата му донесе фиш на стойност 3 лева за 10-я тираж на играта „Тото 2 – 6 от 42“, пуснат в Поморие. Чекът му беше връчен днес, 7 февруари, в студиото на СПОРТ ТОТО по БНТ. Така той става един от хилядите печеливши, спечелили джакпот от игрите на Български спортен тотализатор в почти 62-годишната му история.

Късметлията има история на дългогодишен играч, чиято вяра в късмета почти винаги се увенчава със солидна сума. Димитър играе с едни и същи числа, избрани на произволен принцип, във всеки тираж повече от 35 години. Никога не пропуска тираж, като се включва в трите игри на СПОРТ ТОТО – „Тото 2 – 6 от 49“, „Тото 2 – 6 от 42“ и „Тото 2 – 5 от 35“. Досега е печелил няколко пъти, но по-малки суми. Вярва в късмета си и играе редовно. Тази неделя, няколко часа след тегленето на късметлийската комбинация, проверява резултатите от тиража. „Бях много щастлив, но още не мога да осъзная, че съм спечелил толкова голяма сума“, признава Димитър. Ще използва печалбата си за жилище, за семейството и най-вече за сина си. Синът му спортува тенис на маса всеки ден по 4 часа от 15 години. Има проблем със слуха и се състезава като спортист с увреждания. „Спортът е много хубаво нещо, учи на постоянство и дисциплина“, категоричен е Димитър Недков и пожелава от сърце успехи на всички български спортисти. Сигурен е, че Български спортен тотализатор ще продължава да се развива, „за да помага на спортистите, както и на всички българи“. Съветът му към участниците в игрите е да вярват и да играят, защото ще спечелят, „както и аз успях“, допълва 55-годишният късметлия.

Джакпотът в играта „Тото 2 – 6 от 42“ стартира с нови 300 000 лева и за тиража в неделя ще достигне прогнозните 340 000 лева.