close
България

Мъж пострада при пожар в село Трапоклово

pojar-niva

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 37 сигнала за произшествия в дните от 31 юли до 3 август.

Три екипа на РСПБЗН-Сливен са спасили общо 120 декара гора и овощни градини при пожар в село Гавраилово. На 30 юли, в 14,36 часа, е получен сигнал за пожар в землището на село Гавраилово. Пожарът е тръгнал от запалено сметище до пътя за село Бяла. Спасени са 50 декара смесена гора, 25 декара черешова градина и 45 декара с бадеми. Унищожени са 200 декара лесонепригодни площи и 1 декар черешови насаждения.

На 30 юли, в 18,46 часа,  е получен сигнал за възникнал пожар в изоставена овощна градина в землището на град Нова Загора, близо до нерегламентирано сметище на кв.“Шести“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Унищожени са сливови дървета и насаждения от шипка. Нанесената щета и причината за пожара са в процес на установяване.

На 31 юли, в 16,18 часа, е получен сигнал за възникнал пожар в село Трапоклово. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пожарът е тръгнал от запалена сграда и сухи треви, северно от сградата на бившето училище в селото, като е обхванал две съседни стопански постройки. От произшествието е пострадал мъж на 68 години от град Сливен. Той е настанен за лечение в МБАЛ-Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

Екипи на РСПБЗН-Сливен и Нова Загора са оказали техническа помощ при 2 пътни произшествия без пострадали на бул.“П.Хитов“ в Сливен и в района на 230км. на автомагистрала „Тракия“. Оказана е техническа помощ в пътно произшествие с пострадали на пътя за село Тича.

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.