close
България

Наводнени дворове и къщи след снощния дъжд Сливенско

dyjd-navodnenie

43 литра на квадратен метър са паднали в Сливен по време на пороя снощи. Голямото количество валежи предизвика наводнения в ниската част на града – в района на ЖП – гарата в района на кв. „Стоян Заимов“, по бул. „Илинденско въстание“ и „Банско шосе“. Заради дълбоките локви имаше множество закъсали автомобили. За изтеглянето им се наложило да се търси помощта на пожарните. Според Кризисния щаб, наводненията са предизвикани от големите количества дъжд, изсипали се за кратко. Шахтите не са успели да поемат водата и това е довело до наводнение на улиците. 5 автомобила са закъсали на Бургаско шосе около 19:00 часа, но са изведени от пожарникари.

Сигнали за пострадали хора не са постъпвали. Това съобщи говорителят на ОДМВР – Сливен Първолета Мандинска. Сигнали за наводнени дворове, къщи, мазета са подадени в сливенските села Глуфишево и Самиулово. Първият сигнал за наводнено мазе в село Самулиово е подаден в 18:17, а вторият – отново за наводнено мазе в същото село е получен в 20:38, съобщи кметът на селото Пламена Костадинова. От проливния дъжд е прокапал и покрива на сградата на кметството. Дъждът е придружен и с интензивна градушка, която е унищожила лозята, прасковените насаждения.

Две къши и мазета са наводнени в село Глуфишево. Силният порой е повалил дърво на главния път в селото. Очаква се Гражданска защита да отстрани дървото, съобщи секретарят на кметството Даниела Георгиева. Дъждът е изронил част от асфалта, на места са се образували дупки, допълни още Георгиева. Градушката е повалила цялата селскостопанска продукция, нивите са залети с вода.

Щетите в момента се уточняват, допълни още Даниела Костадинова. /dariknews.bg