close
България

Надрусан и пиян с БМВ помля бентли на магистрала „Тракия“

am_trakiq-magistrala

Пиян и надрусан шофьор на БМВ помля бентли на магистрала „Тракия“ в неделя. От полицията в Стара Загора съобщиха днес, че лек автомобил „БМВ 320 Д“, управляван от 40-годишния софиянец И.С. се движел в посока към столицата в аварийната лента. Към 20 часа на километър 190 той застигнал и блъснал в задната дясна част влизащ в паркинг за почивка лек автомобил „Бентли Континентал“. От удара бентлито се завъртяло и спряло в съседния отводнителен канал. Според бюлетина на полицията зад волана му бил мъж на 31 години от село Бели Искър, община Самоков. Първоначалната информация, че това е народният певец Благовест Бичаков, бе опровергана.

Шофьорът на БМВ-то е със счупен нос. Настанен е за лечение в Университетската болница на Стара Загора без опасност за живота.

Двамата шофьори са проверени за алкохол. Дрегерът показал 0.00 промила за мъжа от Бели Искър и 0.79 промила в издишвания от И.С. въздух. положителна се оказала пробата на 40-годишния столичанин и за наркотици – според нея той бил употребил кокаин. Пробата на другия шофьор и за наркотици е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, б. „а“ от НК, съобщиха още от полицията. /24chasa.bg