close
България

Над половин тон тютюн за наргиле задържаха на Лесово

tutun

580 килограма контрабанден тютюн за наргиле откриха  митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на влизащ в страната от Турция микробус. На българския митнически пункт, шофьорът на микробуса – молдовски гражданин е заявил, че не внася нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на автомобила, митническите служители откриват в микробуса общо 580 пакета с по един килограм тютюн за наргиле от различни търговски марки.

Срещу шофьора на микробуса  е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол. По случая, Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа гражданинът на Република Молдова  Витали Ничитин, който е обвинен за това, че на 16.01.2017г. около 21.25 ч. през ГКПП „Лесово“ , на трасето за обработка на входящи автомобили и автобуси, с микробус марка „Мерцедес“, е пренесъл през границата на страната ни от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, стоки  за търговски цели в особено големи размери – общо 580 кг. тютюн за наргиле на стойност 56 720 лв. – престъпление по чл.242, ал.1, б. „д“ от НК.

Обвиняемият Ничитин е бил задържан след отличната работа на митническите служители, който са извършили проверка на горепосоченото превозно средство, уточнява прокуратурата в  официалната информация по случая.