close
България

Над 100 000 лева задигнати при банковия обир в Бургас?

6634

 

Изключително професионално е действала бандата, която снощи взриви банкомат в бургаския ж.к.”Славейков”, довериха разследващи, цитирани от „Флагман“. По първоначални данни задигнатата сума е малко над 100 хил. лева. Интересно е, че крадците са използвали системите за сигурност на банката, за да я оберат необезпокоявано.

Въпросната банка е една от първите финансови институции, които вкараха банкоматите в буферни зони с денонощен достъп. Идеята бе да не са уязвими на открито, а до банкомата да се достига, след като маркираш дебитната или кредитната си карта на входа. Така са действали и обирджиите, а според неофициална информация са използвали открадната карта, чийто собственик едва тази сутрин узнал какво се е случило с пластиката му. Бандата е влязла вътре с картата и тъй като помещението е изолирано са действали съвсем спокойно. Взривната вълна не се е усетила, а те са тарашили банкомата и напуснали банката.

В района има много камери, но едва ли ще се установят някакви детайли. В съседство има друга банка, един от магазините също разполага с охранителна камера, а на двата булеварда – бул.”Стефан Стамболов” и бул.”Янко Комитов” има видеокамери за денонощно наблюдение и следене на трафика. Но най-вероятно крадците са подготвени и за този сценарий и са избрали маршрут през които да преминат необезпокоявано. На място пред обраната банка в този момент са 20-ина полицейски служители, криминалисти, както и експерти, които изследват вида на взрива.

 

Снимка: „Флагман“